Najsavremeniji aparat za operaciju katarakte “Alcon Centurion”

S ponosom vam predstavljamo i najnoviji dodatak našem arsenalu medicinskih aparata – Alcon Centurion, najsavremeniji aparat za operaciju katarakte.

Katarakta je jedan od najčešćih oftalmoloških problema koji pogađaju starije osobe, a može uzrokovati zamagljen vid i smanjiti kvalitetu života. Upravo zato smo odlučili da unaprijedimo našu bolnicu s najnovijom tehnologijom kako bismo osigurali najbolju moguću njegu našim pacijentima.Doktori pored aparata Alcon Centurion

Jedna od glavnih karakteristika Alcon Centurion aparata je minimalna invazivnost tokom operacije katarakte. Zahvaljujući visokoj preciznosti i naprednim funkcionalnostima, ovaj aparat omogućava obavljanje operacije s minimalnim oštećenjem tkiva, što smanjuje rizik od komplikacija i ubrzava proces oporavka nakon zahvata.

Još jedna ključna karakteristika Alcon Centurion aparata je konstantna kontrola očnog pritiska tokom zahvata. To omogućava hirurzima da pažljivo prate pritisak u oku tokom operacije, što može smanjiti rizik od mogućih komplikacija i poboljšati ishod operacije. Takođe, smanjuje potrebu za dodatnim intervencijama kako bi se održao stabilan pritisak u oku nakon operacije.

Nakon operacije katarakte, postoperativni oporavak je ključan za brzo vraćanje normalnog vida. Alcon Centurion aparat omogućava kraći postoperativni oporavak zahvaljujući svojim inovativnim funkcionalnostima. Minimalno oštećenje tkiva tokom operacije smanjuje rizik od iritacija ili upala nakon zahvata, što može ubrzati proces ozdravljenja i povrat normalnog vida.

Specijalna bolnica za oftalmologiju “Dr Kozomara” je ponosna što je dobila Alcon Centurion aparat za operaciju katarakte. Naš tim stručnjaka je obučen za korištenje ove najnovije tehnologije i posvećen pružanju najbolje moguće njege našim pacijentima.

Ako trebate operaciju katarakte, nemojte oklijevati kontaktirati nas i saznati više o Alcon Centurion aparatu i kako vam možemo pomoći da povratite jasan vid s minimalnim rizikom od komplikacija i brzim oporavkom nakon zahvata. Vaše oči zaslužuju samo najbolju njegu, a mi u Specijalnoj bolnici za oftalmologiju „Dr Kozomara” smo tu da vam pružimo vrhunsku zdravstvenu njegu uz pomoć najnaprednijeg Alcon Centurion aparata.

Podijeli
Bojan Kozomara
Bojan Kozomara

Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor nauka, doktor medicine, specijalista oftalmologije i direktor specijalne bolnice za oftalmologiju "Dr Kozomara" Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftalmologije. 2021. godine postao je doktor medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Skip to content