Nova intraokularna sočiva Vivity

Velike novosti – stigla nova intraokularna sočiva Vivity u Specijalnu bolnicu za oftalmologiju “Dr Kozomara”.

Specijalna bolnica za oftalmologiju “Dr Kozomara” uvodi najnovija intraokularna, multifokalna Vivity sočiva, koja predstavljaju inovativnu i sigurnu alternativu laserskoj korekciji vida. Vivity sočiva su namijenjena ljudima koji ne žele ili nisu kandidati za lasersku korekciju dioptrije, a žele poboljšati svoj vid na svim udaljenostima.
Ova sočiva su posebno korisna za pacijente u srednjoj i starijoj dobi koji pate od problema s vidom. Prezbiopija, na primjer, je stanje koje se često javlja kod starijih osoba i uzrokuje poteškoće s fokusiranjem na bliske objekte.

Dr Bojan Kozomara, direktor u Specijalnoj bolnici za oftalmologiju “Dr Kozomara”, pojasnio je da Vivity sočiva nude udobno i jednostavno rješenje za probleme s vidom.

cjenovnik kozomara

Tabelu preuzmite na Tabela sočiva.

Vivity sočiva rade na principu multifokalnosti, što znači da se različiti dijelovi sočiva koriste za fokusiranje na različite udaljenosti. Na taj način, pacijenti mogu imati jasan vid i na bliskim i na daljim udaljenostima, bez potrebe za nošenjem naočala ili kontaktnih sočiva.

Vivity sočiva su izrađena od materijala koji ne uzrokuju zamućenost vida, što je uobičajeni problem kod drugih vrsta multifokalnih sočiva. Također, ova sočiva su dizajnirana da omoguće prirodnu percepciju boja, što je ključno za pravilno raspoznavanje boja i oblika.

Kod pacijenata koji su nosili ova sočiva, postignuti su izvrsni rezultati u poboljšanju vida.

Detaljnije na ovu temu, objašnjena nam je omogućio upravo Dr Bojan Kozomara, pa pogledajte na VIVITY MULTIFOKALNA SOČIVA.

Ako želite poboljšati svoj vid i želite se riješiti naočala ili kontaktnih sočiva, Vivity sočiva mogu biti rješenje za vas. Kontaktirajte Specijalnu bolnicu za oftalmologiju “Dr Kozomara” i saznajte više o ovom inovativnom rješenju za vaše oči. Uz Vivity sočiva, nova era oftalmologije je ovdje i pruža najbolju moguće rješenje za vaš vid.

 

 

Podijeli
Bojan Kozomara
Bojan Kozomara

Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor nauka, doktor medicine, specijalista oftalmologije i direktor specijalne bolnice za oftalmologiju "Dr Kozomara" Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftalmologije. 2021. godine postao je doktor medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

Newsletter Updates

Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Skip to content