Rayner Add-On intraokularna sočiva

Napravite Vidljivu Razliku:
Otkrijte Rayner Add-On Intraokularna Sočiva!

Specijalna bolnica za oftalmologiju “Dr Kozomara” nudi Add-On intraokularno sočivo Britanske kompanije Rayner, nakon kojeg ćete imati sjajan vid i bez dioptrijskih naočala. Zakažite svoj termin i vidite besprijekorno!

Rayner Add-On intraokularna sočiva

  Šta su Add-On Intraokularna Sočiva?

  U toku svake operacije katarakte, a nakon uklanjanja zamućenog očnog sočiva, implantira se
  intraokularno sočivo. Osnovna uloga ovog implantata jeste da oku vrati izgubljenu vidnu oštrinu nakon pojave katarakte, ali se sa njim može korigovati i dioptrija.

  U većini oftalmoloških centara u svijetu implantira se monofokalno intraokularno sočivo, sa kojim većima pacijenata može da vidi jasno na daljinu, ali za srednju daljinu i blizinu i dalje moraju da nose dioptrijske naočale. Izuzetno rijetko može da se implantira i multifokalno intraokularno sočivo, pa pacijenti više nisu zavisni od naočala na bilo kojoj udaljenosti.

  KOME SU NAMIJENJENA ADD-ON INTRAOKULARNA SOČIVA?

  Ova sočiva koriste se i kod staračke dalekovidosti preporučuju se Add-On intraokularna sočiva koja će pružiti jasan vid na srednjim, bliskim i daljim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

  Add-On sočiva se takođe koriste i za nadogradnju multifokalnog na monofokalno sočivo kako bi se postigla potpuna korekcija vida.

  ryner socivo 3

  Add-On Intraokularna Sočiva - Jednostavno Rješenje Za Odličan Vid

  Sa Add-On intraokularnim sočivima postignuto je ono što je do sada bilo teško, a većini pacijenata i nezamislivo. Sa rastom potrebe za nezavisnošću od dioptrijskih naočala nakon operacije katarakte, posebno ovih za blizinu, bilo je jako komplikovano i rizično odstraniti iz oka već ugrađeno monofokalno intraokularno sočivo i implantirati novo, multifokalno. Upravo je Add-On sočivo omogućilo rješenje ovog problema.

  Britanska kompanija Rayner je najpoznatija kompanija u svijetu koja proizvodi ovu vrstu intraokularnih implantata. Sama procedura ugradnje sočiva je vrlo jednostavna i mnogo lakša od prvobitne operacije katarakte. Na rožnjači oka se napravi mali rez od svega 2 mm i kroz taj rez se implantira Add-On sočivo, te se pozicionira iznad postojećeg monofokalnog sočiva. Rez na rožnjači zarasta sam, nisu potrebni konci, a oporavak vida je svega nekoliko dana.

  Zakažite Pregled – Mislite Na Zdravlje Svojih Očiju

  Zakažite Vaš termin

   Skip to content