Tri prednosti Panoptix sočiva

Kao oftalmolog, ali i kao pacijent kojem je korigovana dioptrija, razumijem koliko je važno imati jasan vid, posebno kada su u pitanju svakodnevne aktivnosti poput čitanja ili rada na računaru. Zbog toga je izuzetno važno izabrati pravo rješenje za svoje oči, pogotovo ako se borite sa staračkom dioptrijom. Jedno od njih koje bih vam toplo preporučio su Panoptix multifokalna intraokularna sočiva. Ovaj implantat ima tri prednosti u odnosu na svoje “konkurente” na polju korekcije dioptrije za blizinu.

  • Prva, ali ne i manje važna prednost, je da Panoptix sočiva posjeduju filter protiv štetnog UV zračenja i zračenja plavog svjetla. Ovo je izuzetno bitno s obzirom na činjenicu da naše oči svakodnevno izlažemo svjetlosti koja dolazi od različitih izvora, bilo da se radi o sunčevom svjetlu ili svjetlu koje dolazi od ekrana računara, tableta ili mobitela. Dugotrajna izloženost ovakvom svjetlu može negativno uticati na zdravlje naših očiju i ubrzati proces starenja, ali i dovesti do pojave degeneracije makule (oštećenja žute mrlje).
  • Druga prednost Panoptix sočiva je mnogo bolji kvalitet slike u poređenju sa drugim multifokalnim implantatima. Ona koriste najnoviju tehnologiju “kvadrifokala” kako bi pružila najbolji kvalitet slike, bez obzira na udaljenost na kojoj se objekat posmatranja nalazi. Bilo da gledate televiziju, radite na računaru ili čitate knjigu, Panoptix sočiva osiguravaju oštru, jasnu sliku koja neće izgubiti na kvalitetu.
  • Posljednja, ali svakako ne manje važna prednost, je odličan vid na blizinu i mogućnost čitanja i najsitnijeg teksta, bez potrebe za za nošenjem naočala. Staračka dioptrija obično otežava ove zadatke, te stvara potrebu za stalnim nošenjem naočala za čitanje, ali ih Panoptix sočiva u potpunosti. Čak i najmanji tekstovi, kao što su sitna slova na pakovanju lijekova ili slova na mobilnom telefonu, postat će jasni bez potrebe za dodatnim pomagalima, poput naočala.

Panoptix sočiva predstavljaju revolucionaran korak naprijed u liječenju staračke dioptrije. Nude rješenje koje je prilagođeno modernom načinu života, omogućujući ljudima da uživaju u svakodnevnim aktivnostima bez ograničenja koja nose naočale. S obzirom na ove značajne prednosti, nije iznenađujuće da sve veći broj pacijenata bira Panoptix sočiva kao svoje preferirano rješenje za korekciju vida.

Podijeli

KONTAKT

Copyright ©2024 sva prava zadržana
Skip to content